MedicijnenKompassen

De serie MedicijnenKompas biedt onafhankelijke en wetenschappelijk betrouwbare geneesmiddeleninformatie voor patiënten.
Elk MedicijnenKompas start met een inleidende algemene beschrijving van de aandoeninging, waarna een beschrijving is opgenomen van alle medicijnen die bij de behandeling kunnen worden toegepast. Er wordt naast de werking ook ingegaan op de bijwerkingen, waarschuwingen en andere relevante informtie. Verder geeft het MedicijnenKompas informatie over de prijs en vergoeding van het geneesmiddel.

Leesbaar naslagwerk

Het MedicijnenKompas is de lekenvertaling van het Farmacotherapeutisch Kompas, het standaardnaslagwerk van arts en apotheker. Door de vele medische vaktermen is dit moeilijk leesbaar voor de gemiddelde leek. Voor arts en apotheek is het MedicijnenKompas een goed hulpmiddel bij de voorlichting en communicatie met de geneesmiddelengebruiker en het bevordert de kennis en inzicht in de keuze van medicijnen. Daarnaast moet het MedicijnenKompas uiteindelijk ook bijdragen aan een optimaal effect van individueel medicijngebruik.

 

Van het MedicijnenKompas zijn inmiddels zes delen verschenen:


1 Cholesterol (klik voor meer informatie)

2 Maagklachten (klik voor meer informatie)

3 Diabetes mellitus (klik voor meer informatie)

4 Astma en COPD (klik voor meer informatie)

5 Reumatische aandoeningen (klik voor meer informatie)

6 Hoge bloeddruk (klik voor meer informatie)De MedicijnKompassen zijn samengesteld in samenwerking met het WINAp en de betrokken patientenorganisaties en staan onder eindredaktie van: Wil Toenders (CVZ) en Ele Visser.
De initiatiefnemers zijn het College Voor Zorgverzekeringen en de Nederlandse Patiënten Consimenten Federatie. De uitgever is van Zuiden Communications.

Bestellen
U kunt de boekjes bestellen bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. voor € 9.80 per deel excl verzendkosten. U kunt de boekjes ook inzien bij www.cvzkompassen.nl en bij www.npcf.nl

 

 

 

logo

MedicijnKompassen

De serie MedicijnenKompas biedt onafhankelijke en wetenschappelijk betrouwbare geneesmiddeleninformatie voor patiënten.


Klik hier voor meer informatie.